sunnuntai 24. kesäkuuta 2018


SELVÄT VOITOT


Erdoganin voitto oli selvä jo silloin, kun presidentin vaalikampanja alkoi. Niin kuin Sauli Niinistön. Sauli Niinistö on turvallinen, suosittu ja hän on tehnyt kansan eteen paljon hyvää työtä. Sauli kiertelee kansan keskuudessa matalalla profiililla ja kuuntelee aidosti, mitä ihmisillä on sanottavaa. Hän edustaa Suomea maailmalla vahvalla ammattitaidollaan ja pitää Suomen ja suomalaisten puolia.

Sauli oli Suomen presidenttiehdokkaista vahvin ja taisteli eri sarjassa kuin muut. Suomen politiikasta tietämättömille Saulin ennenaikainen voitto julistus olisi ehkä tuntunut vilpilliseltä voitolta tai juonelta. Mutta kaikki kuitenkin tiesivät mihin esim. Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto pystyy jne… ja mihin Sauli Niinistö pystyy. Turkin presidentin vaaleissa Erdogan jakaa samaa kohtaloa, kuin Sauli Niinistö.

Muut ehdokkaat kilpailevat eri sarjassa kuin Erdogan. Muilla ehdokkailla ei ollut mitään annettavaa kansalaisille. Paitsi yhteinen määränpää eli Erdoganin kaataminen. Muut ehdokkaat kilpailevat Erdoganin huomiosta, koska hän on erittäin suosittu. Muut ehdokkaat toimivat, niin kuin pikkupoika, joka sai Räikkösen kautta kansainvälisen huomion itkemällä.

Erdogan on nostanut Turkkia uudelle tasolle. Köyhästä Turkista on noussut omavaraisesti pärjäävä maa. Erdoganin aloitteesta ja päättäväisyydestä ennen rikkinäisestä maasta on tehty päästä päähän uudistettu maa. Erdoganin äänestys prosentti on normaalisti 51 % ja AKP:n 42-47 %. Näistä syistä Erdoganin voitto oli yhtä selvä, kuin Sauli Niinistön. Turkin politiikasta tietämättömille Erdoganin voitto oli selvä sen vuoksi, koska he luulevat, että Erdogan voitti ns. Erdoganin ”oman median ansiosta”.

Lähetä kommentti

Suomi-Turkki

HEI Hei kaikille. Olen Mustafa Orhan ja muuttanut Suomeen Turkista 10 vuotta sitten. Rakastan kaunista Suomea ja suo...