sunnuntai 24. kesäkuuta 2018


KETÄ MINÄ ÄÄNESTIN?

Turkin kansalaisena minulla on myös oikeus äänestää presidentin- ja parlamenttivaaleissa. Olen äänestänyt viime lauantaina täällä Suomessa.

Minun ehdokkaani on: 

-  joka kuten kaikki presidentit puolustaa ennen kaikkea oman kansalaistensa oikeuksia ja intressiä.

- on tullut tosi köyhästä perheestä.

- pelannut jalkapalloa nuorena.

- valittuaan Istanbulin poremestariksi heti hoitanut kaupungin talouden, vesi- ja jäteongelman erinomaisesti. Hän on tällä tavoin valokeilaan tullut ehdokas.

- lukemansa runon takia vankilaan joutunut ehdokas, jolle maan eliitti nenänsä nyrpistäen sanoen "tuosta ei tule enää edes kyläpäällikköä".

- perustettuan v. 2001 oman puolueensa ja asetuttuaan pääministeri ehdolle sanonut " teen tästä köyhästä, velkaantuneesta  ja rikkinäisestä maasta hyvinvoivan ja rikkaan maan ja lyhyessä ajassa thenyt ehdokas.

- tässä maassa ihmiset voivat pukeutua vapaasti, minä nostan huivikiellon, jotta kaikki voisivat pukeutua vapaasti ja huivipäiset tytöt voivat opiskella yliopistoissa.

- köyhää potilasta ei päästänyt kotiin sairaalan sulkeuduttua ja maassa on rakentanut huippusairaaloita, jossa ei ole jonoa enää eikä pidetään potilaita vankeina.

- lyhessä ajassa Turkin bruttokansantuotteen per henki kolminkertaistanut ehdokas.

- velkaantuneen (IMF) Turkin kaikkia velkoja takaisin maksanut ja IMF:lle " Jos tarvitsette velan voimme rahoittaa" sanova ehdokas.

- tämä maa ei kehity, jos tässä maassa ei ole hyvä infrastruktuuri, tieverkosta jne ja rakensi koko maan päästä päähän uudestaan.

- miksi ostamme autoja ulkomaasta? Miksi emme voi tuottaa oman automme? Maan oman autoprojektin aloittanut ehdokas. 

- Hänen hallituksensa aikana ympäri maata on istutettu yli 4 miljardia puuta.

- maan puolustus riippuu muista maista (85% riippuvuus silloin), tämä ei ole oikein. Maan oman panssarivaunun, helikopterin, laivan, sukellusveneen, aseen, miehittämättömien koneen jne tehnyt ehdokas (15% riippuvuus nyt). 

- unohdettujen ulkomailla asuville turkkilaisille sanonut: teidän ongelma on meidän ongelma ja jatkuvasti jonkun kansanedustajan ulkoturkkilaisia auttamaan lähettänyt ehdokas.

- syyrian sodan sytyttyä "perustetaan turvavyöhykkeitä Syyrian rajan sisälle ja syyrialaisten lasten ei tarvitse lähteä omasta maasta hukkumaan Välimerelle" sanonut ehdokas.

- 4 miljoonalle syyrialaisille maansa ovet avannut ja yli 30 miljardia eurolla auttanut ehdokas, kun toiset pystyttivät piikkilankoja maansa ympärille.

- YK pitämässään puhessaan " World is bigger than five" teidän keskenäinen intressi tavoitteet ovat suurin este maailman rauhalle ja YK:n pitää uudistua välittömästi" sanonut ehdokas.

- köyhästä maasta maailman toiseksi eniten humanitaarista apua antava tehnyt ehdokas.

- lukuisia vallankaappausyrityksiä käynyt maa ja viime vallankaappausyrityksessä " Kansa päättää tämän maan tulevaisuudesta demokratia ainoa  keino, muita keinoja en hyväksy ja yhdellä käskyllä kaikki kansa demokratiaa puolustamaan lähettänyt ehdokas.

- kurdit ovat tämän maan ykkösluokan kansalaisia kuten muut (Olen itse kurdi). Kauan laiminlyöty ja aina maton alle lakaistu kurdi ongelman ratkaisemiseksi rauhanprosessin aloittanut ehdokas.

- Viimeisten 40 vuoden aikana muiden presidenttien ja pääministerien haaveileva  presidenttijärjestelmän kansanäänestyksellä voimaan tuonut ehdokas.
...................................................................

Voittaa tai ei voita ehdokkaani, sillä ei ole enää väliä. Hänen saavutuksiaan ei kukaan tule unohtamaan ja ennen kaikkea hän on nostanut  turkkilaisten itsetuntoa.
Lähetä kommentti

Suomi-Turkki

HEI Hei kaikille. Olen Mustafa Orhan ja muuttanut Suomeen Turkista 10 vuotta sitten. Rakastan kaunista Suomea ja suo...