lauantai 31. maaliskuuta 2018PAKOLAISSOPIMUS JA 6 MILJARDIA EUROA
Tasan 2 vuotta sitten Turkki ja EU ovat tehneet pakolaissopimuksen. Pakolaissopimuksen mukaan Turkki pysäyttää pakolaisvirran Turkissa ja vastineeksi EU maksaa Turkille 3 miljardia euroa. Sopimus on toiminut ja Turkin kautta Euroopan tulleiden määrä on vähentynyt 97% prosenttia (Jyrki Katainen).

Paljonko EU on maksanut Turkille tähän asti? 

1 Miljardi ja 850 miljoona. 1,1 miljardia on vielä maksamatta. EU:n on määrä maksaa Turkille pakolaissopimuksen mukaan lisää 3 miljardia euroa 2018 eteenpäin.

Mihin raha menee? Turkin hallituksen budjettiinko?

Rahaa menee pakolaisille eikä Turkin hallituksen taskuun, kuten moni ns. toimittaja kuvittelee. Turkki ja kansainväliset järjestöt laativat projekteja (koulu, sairaala, tiet, vesijärjestelmä) pakolaisten auttamiseksi, sen jälkeen EU rahoittaa projektin. Projekteja valvoo kansainvaliset järjestöt, EU jne. Jos projektit ja hankkeet hyväksytään sen jälkeen rahaa tulee. 


Paljonko Turkki on maksanut omasta taskustaan pakolaisten auttamiseksi?

Turkki on maksanut yli 30 miljardia omasta taskustaan. Luitte oikein ,yli 30 miljardia. EU:n antama summa on taskuraha Turkin summaan  verrattuna. Vaikka Turkki on maksanut yli 30 miljardia euroa omasta taskustaan, Turkin talous on kasvanut viime vuonna 7,4 prosenttia. Tällä 7,4 prosentilla Turkki sai paalupaikan OECD ja G- 20 maiden joukossa. Yhdysvaltojen jälkeen Turkki antaa eniten humanitaarista apua. Itse asiassa eniten Turkki antaa jos maiden budjetti vertaillaan. Ylpeyden aihe!


Huomasin, että moni toimittaja, joiden mukaan Turkki tekee aina kaiken väärin, luulee että Turkin talous pyörii avustusrahoilla. Kysyin muutamalta toimittajalta siitä, että tiedätkö paljonko on maksettu tähän asti? Menivät  sanattomaksi, koska eivät tiedä vaan huutavat puskasta. 

Tietämättömyys on vaarallisin väkivalta.Lähetä kommentti

Suomi-Turkki

NORDIC TRAVEL FAIR 2019- TURKISH AIRLINES