perjantai 11. elokuuta 2017

Summer 2017 - Autolla Turkkiin


Matka alkaa Suomesta 10.7.2017
Reitti on selvä : Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovekia, Unkari, Romania, Bulgaria ja Turkki. 
Puolassa, maaseudulla oli tosi paljon haikaroita. 
Matka Suomesta Turkkiin kesti 3 päivää. Nukuttiin Puolassa ja Unkarissa. Meillä ei ollut kiirettä. Saavuimme Turkkiin ongelmitta. Oli todella hauskaa ajaa Euroopan halki.


Turkki

Näissä paikoissa pitää käydä. I believe in BMW :)


Edirne


https://fi.wikipedia.org/wiki/Selimin_moskeijaCanakkale

Pamukkale


Pamukkale on Unescon maailmanperintökohde, jonka alueella on satoja kuumia lähteitä. Kalkkipitoinen vesi on tuhansien vuosien saatossa muodostanut suuria, maljamaisia ja hohtavan valkoisia altaita. Turkin lounaisessa sisämaassa sijaitsevassa Pamukkalessa onkin mahdollisuus tutustua yhteen maailman hämmästyttävimmistä luonnonmuodostelmista.

Tuhansien vuosien ajan maan syvyyksistä on pulpunnut mineraalipitoista lämmintä vettä, jonka mukanaan kuljettamat mineraalit ovat sedimentoituneet valtaviksi porrasmaisiksi pylväiksi vuoren rinteelle. Lumivalkoisena hohtava lähes 200 metriä korkea vuorenrinne lämpimine terapeuttisine luonnonaltaineen lumoaa kävijät. Lämpimistä altaista jo antiikin roomalaiset hakivat terveyttä ja parannusta vaivoihinsa. Kohde on henkeäsalpaavan kaunis – ja pysyy sellaisena – koska vesi tuo jatkuvasti uusia mineraaleja maan uumenista.

Nykyään Pamukkalen ollessa suojeltu Unescon maailmanperintökohde, altaissa ei enää sallita kylpemistä. Läheisessä Kleopatran altaassa voi kuitenkin uida samassa kristallinkirkkaassa lähdevedessä. Kleopatran altaalle oman säväyksensä antaa 2000 vuotta vanhat marmoripylväät ja –lohkareet.

Noin viiden kilometrin päässä Pamukkalesta sijaitsee viehättävä pieni kaupunki, Karahayit. Paikalliset asukkaat ja Pamukkaleen saapuneet turistit tekevät kaupungista värikkään ja leppoisan. Myös Karahayitissa on kuumavesilähteitä, joissa voit kylpeä. Karahayitin suurimmilla hotelleilla on omat kuumavesilähteensä.

Pamukkalen huipulla on Rooman valtakunnan aikana kuhissut mahtava Hierapoliin kaupunki, jonka raunioista voi edelleen aistia sen muinaisen loiston. Myös Hierapolis on Unescon suojelema maailmanperintökohde.

Tervetuloa kokemaan Pamukkale luonnonihme!

Lähde:http://www.turkki.fi/pamukkale/


Bodrum


Bodrumissa kaikki talot ovat valkoisia ja kaksikerroksia.
Aurinko laskee ja minä syön illallista. Bodrum
Ilman teetä Turkkilainen ei pärjää hetkeäkään vaikka aurinko porottaa täydeltä terältä. Hullu kansa

Dalyan mutakylvyt

Talviturkki on heitetty  pois. Virtahepo nauttii mutakylvystä :) Mutakylpy tekee kehoosi rentoutuneeksi seka sina tunnet itsesi 10 vuotta nuoremmaksi.

Voit seilata kaupungin satamasta itaa kohti paikallisten kalastajien matkassa. Matka taittuu pitkin mutkikasta jokea. Voit seurata jokivarsien elamaa tasta pienesta veneesta kunnes saavut kuuluisalle mutakylpypaikalle. Siella ovat vierailleet monet kuuluisuudet kuten Sting, Dustin Hoffman etc. Taalla voit kuten virtahevot konsanaan nauttia puhdistavasta mutakylvysta pasta varpaisiin. Muta ei vain puhdista, vaan sen on sanottu auttavan reumatismiin seka myos nuorentavan.

Mutakylvyn jalkeen voit pulahtaa luonnon rikkipitoiseen veteen, jossa lampotila on +40 astetta. Tama tekee kehoosi rentoutuneeksi seka sina tunnet itsesi 10 vuotta nuoremmaksi.

Lähde:http://sunsearch.info/fi/turkki/abc-opas/dalyan


Isoveli on matkaopas Bodrumissa.


Tositoiminnassa. Miehen tehtävä on tuoda leipä pöytään.


Tiet ovat tiptop kunnossa Turkissa.


ALANYA


All-inclusiveMALATYA


Tässä pienessä kylässä olen syntynyt. Äiti ja muut sisarukset asuvat Malatyassa. Kesällä he tulevat tänne.

Vesimelonia nauttimassaESKISEHIR

Sulhanen valmistautuu.. Hääkellot soivat


Sulhanen ja morsian ovat ajelulla.

SERBIA


SLOVEKIA
PUOLA-TALLINN
Vironlahti Kiitos


Lähetä kommentti

Suomi-Turkki

NORDIC TRAVEL FAIR 2019- TURKISH AIRLINES