torstai 11. toukokuuta 2017Tähti nimeltä Thy (Turkin lentoyhtiö)

Ennen vuotta 2002 kukaan ei puhunut tai  tiennyt Turkin lentoyhtiöstä. Mitä tapahtui  kymmenessä vuodessa, että Turkin lentoyhtiöstä tuli 4 kertaa Euroopan paras lentoyhtiö?

2000-luvun alussa, Thy oli konkurssin partaalla. Oli melkein myynnissä. Uusi hallitus otti ohjat ja nosti turkin lentoyhtiön maailman mahtavimpien lentoyhtiöiden  joukkoon.

Tällä hetkellä Thy lentää joka puolella maailmaa. Turkin lentoyhtiö liittyi vuonna 2008 Star alliance lentoyhtiöallianssiin, johon kuuluu mm United Airlines ja Lufthansa.

Hinta-laatu suhde on kohdallaan. Koneet saapuvat ja lähtevät ajoissa ja palvelut toimivat hyvin sekä tiskillä, että koneissa . Turkin lentoyhtiö on saanut tosi paljon kansainvälisiä palkintoja.

Matkan aikana tarjotaan erittäin hyvää ruokaa ja monipuolista juomaa. Pienet matkustajat otetaan huomioon leluilla, piirustuslehtiöillä jne. Henkilökunta on lapsiystävällinen.

Vuosi vuodelta matkustajien määrä on lisääntynyt. Viime vuoden (2016) toukokuun verrattuna, matkustajien määrä on lisääntynyt 8 %:lla. 2000- luvulla  lentokenttien määrä oli 26 ja tällä hetkellä noin 60. Monta kenttää on myös rakenteilla.

Istanbuliin rakennetaan maailman suurin lentokenttä, joka valmistuu parin vuoden sisällä. Istanbulista on tulossa pika vauhtia maailman (Hub Airport) keskipiste, josta matkustajat lentävät eri puolille maailmaa. 

Yhdysvaltain ja Britannian määräämä lentoliikenteen läppärikielto ei vaikuttanut Turkin lentoyhtiöön, vaikka kielto koski matkustajia jotka tulivat Turkin kautta. Turkin lentoyhtiö tarjoaa ilmaisen nettiyhteyden, läppäreitä ja tabletteja koneissaan.

Mainoksiin lentoyhtiö on satsannut paljon. Esimerkiksi Thy:n mainoksissa ovat esiintyneet  jalkapallotähti Lionel Messi, koripalloilijatähti Kobe Bryant, Hollywood näyttelijät Kevin Costner ja Morgan Freeman.

Turkin lentoyhtiö on  Manchestern Unitedin , FC Barcelonan ja Suomessa Helsingin IFK joukkujen sponsori.

Helsinki-Vantaa lentokentältä Thy lentää Istanbuliin ja SunExpress lentoyhtiö suoraan Izmiriin (vain kesällä).  SunExpress on turkkilainen lentoyhtiö, jonka omistavat Turkin Lentoyhtiö (Thy) ja Lufthansa.

Have a nice flight.
Lähetä kommentti

Suomi-Turkki

HEI Hei kaikille. Olen Mustafa Orhan ja muuttanut Suomeen Turkista 10 vuotta sitten. Rakastan kaunista Suomea ja suo...